btw

hej igen.
jag kom på en sak jag glömde skriva förut. i flera månader har det stått en vit liten byrå i trapphuset, har alltid tyckt att den varit söt och igår tog jag tag i saken. Snodde den! jag och Andreas puttsade ren den och gjorde den till våran lilla. samtidigt i allt snattande hittade vi massvis med gamla färgburkar som säkert stått där ett tag, vi tog dem också. Och VIPPS! efter en hel natts grejande har vi ett nytt, fräscht grått kök med vita stolar :) Tänk vad lite färg kan göra :)


bänk/byrå/skåp/fint


kök


stol


snyggning i målartröja

det går ingen nöd inte.

Andreas har varit kyckling i flera dagar och petat mig på armen på och frågat "Vad gör du om du inte får jobb?"
Jo, jag får jobb. Får jag det inte imorgon, så får jag det dagen efter. Så har jag gått och tänkt i flera dagar.
För i måndags var min söka-jobb-på-riktigt-dag. Men i måndags kom jag på så mycket annat jag skulle göra att jag glömde bort. Nu är det torsdag, inte sökt ett enda jobb än. Min sista dag på Risöe är imorgon. Men sant som jag heter Emelie så bor jag faktiskt i ett land med massa jobb.

Sidsel ifrån manpower ringde alldeles nyss och sa "Jag vill ansatta dig". Så ja, där ser man, Nytt jobb för hela slanten. 150:- i timmen. Det blir väl inte bättre va? ;)

gåshud!!



ingen, INGEN, längtar så mycket som jag.

piinit.

jovisst rensade jag garderoben allt. två säckar. la upp lite bilder här också, i någon timme. inte en endast kommentar, det tyckte jag var skamligt pinsamt så jag tog bort dreten. haha! såja, upp med mungiporna, nu ska vi inte va sånna. jag tänkte skänka bort dem till andreas systrar istället. de kommer till helgen och det ska bli sådär spralligt kul! (då har jag fått lön med - shoppingshopping)

g'night

hej!

Här sitter jag och gråter.
Ja, för man blir ju så rörd av att se extreme homemakeover. fy. tantpoäng igen! iallafall, torka tårarna och ska leta efter gubbens borttappade nycklar. jag ska få en present om jag letar. så jag ska leta riktigt mycket.
Sen ska jag faktiskt rensa min garderob och förhoppningsvis kunna sälja massa gamla kläder. Ja, håll ögonen öppna så kanske jag lägger ut lite i bloggen. KANSKE. alltså.

bara ett ps.

tänkte visa mallanbrallan mina nyinköpta grejer. hon visade sitt när hon var bosatt i norge, så det är väl bäst att göra det samma då.

 

världens sötaste små lilla-my-jackor.
första ifrån min butik, andra h&m, världens snyggaste väska; friis & company.


tänkte tillföra lite färg i tillvaron och köpte detta ifrån min butik blandat med gina tricot.
och så har vi den traditionella tanttröjan som jag bara älskar så mycket.


Ja, det var väl allt antar jag.
puss då.

vasaloppet

När jag slog på tvn såg jag till min lycka att vasaloppet var i fullgång.
härligt! nu kan jag börja samla på mig lite tantpoäng, för söndagar har ju ändå inte så mycket mer spännande att ge med sig.
Sen ska jag försöka låna farliga grannens hund, just för själva känslan att efter vasaloppet få gå runt med en liten tax och le åt alla folk som jag stöter på på gatan, för det är faktiskt fint väder idag.
Efter det har Andreas och jag lovat varandra att vi ska fortsätta på projektet städa rummet. Killen hade ju faktiskt VÅTTORKAT hela vårat rum, golv och grejer igår. DET är gubbpoäng. Härligt nusse!


nu börjar det.

gjorde absolut sista dagen i bageriet idag, för all framtid. H U R R A!
såhär lycklig var jag:

på lördag nästa vecka är jag arbetslös. och jag längtar. för NU börjar det. mitt framtida liv, som jag suktat efter ett tag. och det ska bli precis som jag tänkt mig.

Sen fick jag en väldigt spännande kommentar härrom dagen. NÅGON som känner till mitt mörka förflutna om montesoriskolan. åh så pinit. vem är du, mystiska människa?

hehe


0,00 12 31

Andreas skulle ta disken idag, hade han lovat. Men när jag kommer hem från jobbet så sitter ungen på innergården och pillar sig i naveln. Och disken var kvar när vi kliver in i lägenheten. Han förklarade att han varit utelåst i flera flera timmar och jag tyckte att det var ganska osmart av honom att han inte åkte och hämtade min nyckel. Men, han var ju så himla kissnödig, tyckte han, att han ens inte hade tänkt den tanken.

Jag undrar om han låste ute sig själv på flit för att undvika diskberget eller om hans histora helt enkelt var hundra procent sann. Det är någonting jag kommer ligga vaken och grubbla på inatt. Och det har jag faktiskt inte riktigt tid med just nu. Jag behöver min sömn för jag har tusen saker jag måste göra;

Skaffa nytt mobilnummer, våndas inför ICA-jobbet på lördag, köpa nya trosor, tvätta fönster, hänga arga lappar på grannarnas äckliga möbler som står i trappuppgången + kissa på möblerna OCH äta mat. Fy vilket hektiskt schema. Det kommer ju ta en evighet att göra allt det här. Vill någon vara praktikant hemma hos mig för ett par dagar så går det bra.



en sån här kanske man kan försöka styra igen.
om jag hinner


ps. jag har haft ett konstigt tal på hjärnan i seriöst flera år. Enda sen jag gick i sexan. Det lyder:
0,00 12 31
känner någon igen det så SNÄLLA skriv vad tusan det kommer ifrån.









Dagens top lista!

Dagens top lista är ju bara ett måste idag, vi börjar med plats nr 3:

3. Fick kungligt besök i butiken idag av ingen mindre än Sporty spice och Ginger spice


2. Denna händelse utspelar sig på tunnelbanan, på väg hem ifrån jobbet.
Tid 22.15.
Mycket fint hasch skulle jag väl ha, tyckte gubben, till ett mycket bra pris, tyckte han också. Jag undrade varför han tyckte att jag såg ut att behöva mycket fint hasch till mycket billigt pris och han svarade att jag såg ut som en sån som antagligen inte använde sprutor. Men mycket fint hasch till mycket bra pris skulle nog passa mig. Jag log och tackade för erbjudandet, men nej, mycket fint hasch till mycket billigt pris är nog heller ingenting för mig. Han blev arg och tyckte att jag allt kunde gå och hoppa framför en taxi. Jag undrade om det inte vore bättre om jag hoppade framför en buss eller något liknande, jag skulle nog dö mycket hårdare då. Han höll med.

Dagens top 3 1:a placering!

1.
Bevittnade en 1meters lång man som åkte hiss i en och en halv timma. Inte mycket till liv skulle man kunna tycka. Fast åt andra sidan så jag har nog inte så mycket till liv heller som tyckte att det var roande att stå och titta p han i en och en halv timma. Och skadeglad som jag är så ringde jag till vakten och förklarade situationen om 1meters mannen. Han blev utslängd ifrån Cityhuset. Ha! Ha!

ph tant

Jag hoppas att ni inte har missat den härliga reklamen på svensk tv där det sitter en dam i en fotöjl och berättar om hur lågt ph-värde kan ge svampinfektion? Och att det tydligen kliar tillråga på allt...
Hon verkar vara så superduktig den där tanten. Jag önskar att hon kunde komma hem till mig och ta sig an min svampinfektion....


image222

fredagens "dagens" idag.

Hej!

Jag hade tänkt att lägga upp en lista på dagens grejer. Så vi börjar med dagens skadeglädje. (fast detta är ifrån fredag då, jag har bara glömt att nämna det)

Dagens skadeglädje: En dam på bussen hade en stor klick med fågelskit på luvan, det tyckte jag var jätte roligt, men jag hade ingen att skratta och peka med, så jag gjorde det tyst för mig själv. I mitt huvud.

Dagens ÅH NEJ: Therese ringde ifrån jobbet och var sådär lagom munter, jag (munter) undrade vad som var fel. Hon undrade vart jag var. Hemma såklart. Det tyckte hon var dumt eftersom att jag skulle jobba. Det hade jag glömt bort!

Dagens död: Det kom in 3 mycketmörka damer in i butiken som klädde sig i bruna burkas och skulle handla mysdressar. (mysdressar som jag vikt till paket med vackert silkessnöre) Och de river upp hela skitbordet med dressar och hojtar och har sig. Det enda de kunde på norska var "unskyld" och det kunde ingen engelska. Det var inne i butiken i en kvart och tillslut blev vi ovänner på två olika språk för dem fattade inte ett dret när jag sa "This is LARGE, not SMALL" och de hojtade "LARGE! SMALL! NOT! LARGE!" Tillslut tror jag att hon svor åt mig på sitt onda språk.

image221
Såhär skulle jag se ut om jag vore en man. En man med långt hår
och fömodligen en man med många brudar. Jag är för snygg!

LIKA barn leka bäst...

Jag har alltid fått höra att jag är så lik Paris Hilton, jag kan väl inte göra annat än att puta med läpparna, vifta med handen och ropa: "Jag? Paris? Åh darling, inte alls då. Hot!"

Men det är bara en fasad. Innerst inne vet jag att de har rätt.

image219


image220

pinsamt avslöjjande

Innan jag går till jobbet varje dag så brukar jag spendera lite tid på golvet framför tvn för att titta på "Våra bästa år". Jag är 19 år och sitter och är arg för att ingen fattar att det är Marlena som är mördaren, jag gråter för att Doug 70+ har dött och jag skrattar åt mig själv, för jag beteer mig som jag vore 58. "Våra bästa år", som på norska heter "I gode og onde dager", är en rätt kass serie. Men eftersom att jag har tittat på den varje dag sen i december så kan jag inte sluta. Även om jag tycker att skådespelarna är kassa, och att det är en allmänt pinsam historia, så måste jag se nästa avsnitt. Det blir nog bättre i mars, då jag ska skaffa mig ett dagsjobb, istället för kvällsjobb, för då kan jag inte vara hemma på dagarna. Åh ja, jag längtar efter mars! Åh nej, jag längtar inte. För jag måste ju veta vad som händer, kommer Shawn och Belle någonsin att komma till skott och älska som det pratar om typ jämt och kommer synska Celest att kunna spåra mördaren som har hitills, på tre månader, mördat 9 av alla som är med i serien?

image218

haha, åh så pinsamt!

endumen tycker att sjöng suger






Världens bästa sång!

bye bye vinterpäls.

Att raka benen på vintern är högst överskattat. Enligt mig. Men inte enligt Andreas. Efter att ha skitit i att dra rakbladet över benen nu i snart tre veckor var jag minst sagt inte populärt här hemma. Så det var dags att ta tag i problemet att göra någonting åt det. Och om jag tog tag i det! Det var ju inte lite behåring jag skaffat mig, tog säkert en kvart att göra hela proseduren. För ETT ben, menar jag då. Samma sak var det väl kanske med armhålerna också, men om jag går in på det kommer ni bara tycka att jag är äcklig, så det skippar vi.

image217

Men vem ska bry sig egentligen om jag struntar i att raka benen på ett par dagar.... veckor?


honom vill jag gifta mig med

På besök i Sverige och syrrans småttingar bor även hos oss denna helg.
Systerson Lucas: Du har prickar på kinden
Jag: Ja, jag vet. Det är finnar, asfult.
Lucas: Jag tycker att rött är fint. Röda prickar. fint.

Den snubben ska jag gifta mig med när jag blir stor. Eller kanske, när Han blir stor? Då kan jag ju se ut hur jag vill, allt är fint. Även om jag bara hade ett ben, hade jag varit fin. För Lucas gillar siffran Ett.

image216

Lucas tycker om rött. Röda prickar är fint!