nu kommer livet

Jag har jobbat åtta dagar irad utan att hinna andas. Inatt åker jag hem till Karlstad för att hämta ut mitt körkort, äta pappas mat och köra bil. Jag längtar.

Men först ska jag försöka att ta mig ned till Oslocity-huset, om jag orkar, för att jobba i butiken. Jag måste verkligen jobba idag, för på måndag ska jag stänga själv, och det är ett hvete. Massa papper som skall fyllas i, pengar skall räknas och skrivas upp på alla tusen papper och DRET. Jag orkar inte. Men jag måste. Nästa vecka ska jag på min tredje arbetsintervju. Sen har jag fått ett till jobb, i bageriet på ICA. Det är fett med pengar, så jag ska verkligen överväga det. Fast det är ju butiksjobb jag egentligen vill ha. Men ja ja. Det löser sig.

Nu måste jag göra mig i ordning.
*puss*

btw gott folk, så kanske jag kommer att anställa Patrik som min praktikant i bloggen när jag inte orkar skriva.

image179

en trebarnsmoders vardag

Jo, jag gjorde min första dag på mitt nya jobb idag. Det var de morsomaste jag gjort på länge. Jag fick tillochmed plocka på mig massa grejjor hem. En fet väska, halsduk, två tshirts och en tröja. Jag mår som svampen på stortån, lite svettig men super't! Första dagen och jag har redan fått nyckeln till butiken. Jag kan gå in på nätterna och plundra hela stället om jag vill. Det kanske vore något imorgon natt, eller vad säger du, Panda amanda? Ska sno min gubbes stora resväska och rulla dit den och fylla den med godsaker, julklappar och allt jag kommer åt. Sen på morgonen ska jag gå dit och gapa "Va sker da, bagera? Har vi blivit rånade?" Så är alla ledsna utom jag. Jag är snart stormrik, jag ska sälja allt för dyra pengar på tradera.

iallafall, who cares, teddybears. Jag har ju glömt att berätta om min och Karins vilda natt. Lördag 01:00, precis slutat jobba, släpade mig ned i källaren på restaurangen (som är en nattklubb) för att kyssa Karin godnatt och sedan vandra hem. Helt plötsligt står en vuxendricka framför mig och jag blev tvingad till att ta en klunk, svag som jag är för grupptryck gjorde jag det. Eller, lite mer än en klunk.

Toagolvet var kallt, tittade på klockan, halv fem på morgonen, SUUG. jag skulle ju jobba dagen efter, eller samma dag rättare sagt. Sen somnade jag och sov till 12 då Karin ringde och pratade om jätte viktiga saker som jag såhär i efterhand inte kommer ihåg ett smack av. Men jag höll med henne. Så jag somnar om och vaknar klockan tre. Äckligt. Jag hatar att sova länge. Jag är vuxen nu. Jag är mamma åt tre barn, en på 20 vårsnurr, en på 24 vårsnurr där också och en annan 28 någonting. Det kryllas av testosteron här. Därför måste det skuras, dammsugas, tvättas och framför allt diskas. Men diska har vi bara gjort tre gånger på den månaden jag bott här. För vi använder alla glas och tallrikar tills det är tomt i skåpen. Då tar man ett skitit glas och sköljer ur det och återvinner det. Sen blir någon sur och tycker att såhär kan vi inte hålla på. Då bråkar familjen och tillslut gör någon skitjobbet och diskar varje liten centimeter av allt dret som står på diskbänken.

Tusan vad jag är trött. Jag har jobbat 7 dagar irad var av två nätter. Men jag älskar't.


skönt

Hej!
Eftersom att jag tjatat så mycket om att jag är beroende av knark så tänkte jag lägga upp en bild och visa att det faktiskt är så som jag säger. Så, Mycket nöje, här har ni vad jag pysslar med om dagarna.

image177

superemem.

Åh, äntligen hemma. Jag har jobbat lika hårt som en mamma till 11 barn. För det finns visst mammor som har så mycket barn. Skrikande barn som har bajsat i byxan och som måste torkas rena.
Jag är en konung på jobbet. Ingen har sagt det till mig, förutom mig själv, men jag bara vet att jag är en konung. För medanns alla står ute på altanden och skaffar sig cancer i lungorna, köldskador på fingrarna och skaffar sig massa kroppsfett så jobbar jag. Jag hjälper fulla förvirrade gubbar som inte vet om jackan de har på sig är sina, jag tröstar tanterna när de är arga för att de fick lite för lite vin i glaset, jag hjälper alla med allting samtidigt och när jag känner på mig själv i magen så märker jag att jag har fått åtta extra armar. Jag är lite som en superhjälte.

Stackars Jeppes Restaurang. På måndag finns det ingen superemem där längre som kan hjälpa dem med allting. På måndag blir jag superhjälte på klädesbutiken Risoe. Jag planerar att ta över butiken så småning om.

Amanda, min cellkamrat ifrån Dialon flyttar hit nästa vecka. Det ska bli kjempe grejt.

Nej, nu måste jag faktiskt dra mig uppåt till sängen. Ingen i familjen är hemma. Alla mina män har lämnat mig åt oslo. Andreas har tagit sitt pick och pack och flytt landet till Karlstad. Love är och vinglar någonstanns på Majorstuen och Andreas nr2 han är hos sin flickvän och har cozystuff för sig.

G'night.

min älskling.


Karin, your my sister now. Don't leave me...

hej.

unskyld meg. jag har inte bloggat på länge. jag orkar helt enkelt inte. jag är allt för upptagen av mitt nya helt totalt för glamorösa liv. men nu tänkte jag iallafall skriva en rad... eller två. och skänka er en bild på karin där hon så fint skulle spela en låt på guran som hon hade lärt sig. det lät pling... plung.. och sen kom hon inte ihåg den mer.


Jag kanske ska hem denna helgen. Eller kanske inte. det kanske blir nästa helg istället. jag orkar inte åka hem. eller vadå hem? jag är ju hemma nu. men hem till mitt andra hem då. karlstad. jag saknar inte karlstad.


grinolle

Det är vad jag är. Nu är det andra morgonen jag krokodilgråter ner Andreas tröja. Och som vanligt denna gång skulle han till jobbet. Ja, jag var ju inte ledsen för att han skulle jobba. Jag skulle ju också jobba... det var bara de att jag inte orkade leva just imorse. Jag vill hem, hem till mamma, pappa, min säng, deras mat. Så jag grinade, ringde min chef och sa att det hade blivit ett dödsfall ifamiljen. Hon sa att jag inte behövde jobba för ens onsdag. Jag sa tack och la på. Packade mina väskor, redo för att dra. Så pligar det till i jackan på mig när jag är påväg till busstationen. Det var Andreas som tyckte att jag kunde väl ändå stanna kvar. Och jag skickade ett sms till Mimo, bad henne komma och imorgon kommer hon. Nu känner jag att livet är lite bättre.

Nu ska jag storstäda så att det är fint imorgon. Ikväll ska vi mysa, Andreas och jag.
Tack för mig.

ingenting

Efter tiotimmars arbetande, en jeppes toast, en spilld öl och en felserverad mat bestämmde jag och Karin oss för att sätta sprätt i rava lite för att dra ut och ha roligt. Halv elva var jag hemma för att göra mig iordning och sen för att i sin tur gå till Karin, vi bor ganska nära. Det är nog som att gå från biblioteket i Karlstad till Busstationen. Och där hamnade vi, på två stolar i hennes kök. Och där satt vi hela kvällen. Nu vet jag allt om Karin... nästan... typ. Det är så himla synd bara att hon ska flytta ifrån mig om en månad :( im gonna miss you.

bildmaraton.

Egentligen har jag inte tid att blogga. Men jag tänkte att jag måste nog det ändå, så att ni barn där hemma i Sverige får någonting att vara lyckliga över.

Igår fick jag vara ledig på dagen och inte börja jobba för ens halv sex. Klockan sju kom det nämligen närmare 30 gubbar och en tant på företagsmiddag och det var full rulle. Jag flirtade in mig såpass att jag fick åka gratis taxi hem till min gata ifrån jobbet halv tolv då jag slutade och då samtidigt skulle gubbarna in och festa i byn.



se så klad man kan vara. här är jag i min outfit på jobbet.


"sakta gå hem genom stan". yep, här har jag slutat jobba.


tvärrs över vår gata ligger sonnys. sonny är assnäll och kallar mig för vännen.


här är våran gröna port.


marsipanfrukt ifrån jobbet. från mig till nusse.


Ja, det var väl allt för nu. Nu måste jag skynda mig till jobbet.
Och en sak, jag ber om ursäkt för bildkvalliten på alla bilderna. Jag lånade Andreas kamera, och den verkligen VILL INTE få fokus :( buuuu

ny dag. nya kläder. ny blogg. ny tårta?

jag har ju faktiskt skaffat mig ett helt nytt liv här i en helt ny stad i ett helt nytt land. så varför inte göra om bloggen till helt ny? jo. jag ska försöka göra det nu, tillfredsställa er läsare lite mer. därför ska jag bära med mig kameran runt, överallt, 24/7. det blir väl roligt va? jag gör det för din skull, för att du stackars lilla barn-som-bor-hemma-hos-mamma-och-får-allt-serverat-på-guldfat ska få någonting att bli glad över. för när man bor ensam, då är man inte glad. man måste laga mat och diska. och det är väl någonting min lilla norgefamilj INTE gör.

så, vad behöver jag då för att göra mitt nya liv ännu nyare? jo. nya kläder ofcourse. så det har blivit nya kläder två dagar irad. då blev JAG glad.

och sen då? vad kan jag göra mer? skaffa mig ett annat, mindre stressfullt jobb kanske... för i helgen blir det ingen rolig helg (rolig = lugn på norska). jag kommer att släpa mitt lilla arsle fram och tillbaka, fram och tillbaka, hela helgen från klockan halv sex fram på natten på restaurangen. bäst att jag genast går och övar på leenden i spegeln. för ler man på jobbet, så får man drix. och av drix kan man köpa massa nya liv. och kanske en ny tårta till en stackars kund. för jag tappade faktiskt en tårta i golvet i smyg i måndags. men jag rättade till den och formade om den lite med mina smutsiga kaffe/disktrase/smutsigatallrikar/mat-fingrar. då log jag. nä, jag hånskrattade faktiskt lite i smyg och tittade mig omkring. ingen såg.


kommentera mera.

jag hatar min blogg. därför ska jag rusta upp den imorgon.
tillsdess ska jag göra reklam för min man

http://werling.blogg.se

han har inga kommentarer och är hemskt ledsen över det. ioförsig har jag heller inga kommentarer. men se så, kommentera mera! haha de rimmar.

oslo är en bra stad!

i varje fall idag. än kan jag inte säga att det är "min stad" men det är en bra stad. För jag har shoppat idag, jag skulle ut och köpa skor och svarta jeans till jobbet. Men... jag vet inte vad som flög i mig. Jag brukar inte få SÅNNA HÄRA cpshoppingbegärryck. I varje fall... här har ni det jag släpade hem:

- ett par skor
- två par jeans
- en jacka
- en väska
- en tröja
- två bh:s
- en coca cola

Och nu har jag inte lika mycket pengar kvar på kontot. På tre timmar spenderade jag 2591,09 kronor.
Nu har jag liiiiiiiite, en aning ångest.... undra vad Andreas kommer säga. Förlåt nusse. Jag kan lämna tillbaka... ja... cheap monday jeansen (jag har hittat världens mysigaste cheap monday butik på en smågata här nära mig, WE!)



haha! god morgon emem.
nu ska jag spela lite xbox 360! YÄÄÄÄ

god morgon oslo.

Vilken morgon.
Stackars Andreas försov sig, väckte mig, jag börjar gråta, han stressad försöker äta och göra sig i ordning, jag gråter ännu mer, hulkar, störtgrinar, han kramar, springer och gör sig i ordning, jag följer efter, gråtandes, han tröstar, jag gråter ännu mer, han måste gå, han älskar mig säger han, jag älskar honom också säger jag, gråter ännu mer, jag somnar.

När jag är så trött i både psykiskt och fysiskt, då gråter jag, vilket jag var och gjorde idag. Jag grät alltså inte för att jag tyckte det var synd att Andreas var försoven. Nä, jag grät för att min chef vill att jag ska jobba imorgon, vilket jag inte orkar. Jobbade igår med. Fick som turvar ledigt idag och det är skönt. Jag ska ta mig en tur på staden, måste köpa skor och byxor. Så det ska jag ragga idag. Sen är jag ledig onsdag också. Försökte ragga hit lite folk över msn, men mina locka-med-kakor-försök funkade inte :(



Sen tänkte jag lägga upp två roliga bilder. Den första är rolig för att vi left utan lampa i taket i en vecka nu, och jag har tjatat på Andreas att han ska laga den, vilket han gjorde igår. Antingen tror han väl att han är tillsammans med en dum flickvän eller så ja... jag vet inte vart han fick detta ifrån:



Och den andra roliga bilden är ifrån damtoaletten på mitt jobb. observera DAMtoaletten. Fy!
(och nej, det är INTE mitt!!!!!)





min första heroinupplevelse

först blev jag bara väldigt förvånad.
sen blev jag äcklad.
sen blev jag ställd.
och till sist upprörd.

Ungefär så känns ens första heroinupplevelse. Som tidigare är skrivet så är jag ju passivrökare av både det ena och det andra. Nu har jag förlorat min heroinoskuld och är även passiv användare av det. Det hela började med;

Att jag satte mig på tuben hem ifrån jobbet (jo, jag är en sådan stackare som jobbar lördag och söndag) och åker till min station - stortinget. Jag går av och går upp för en trappa, uppförsbacke, rulltrappa och trappa igen. Mitt i trappan står två personer, en kvinna och en man. Och som vanligtvis så sneglar man ju lite på dem man går förbi. Och jag ser att kvinnan står framlutad och noga kollar på mannens arm. Mannens arm var full i blod och i armen sitter en spruta, också full i blod. Jag blev helt ställd och andreas (i mobilen) säger "hallå?" och jag svär rakt ut. Jo, jag svär aldrig ska du veta. Men detta var så äckligt att det var värt en svordom.

Imorgon börjar jag klockan tolv. Hoppas på att det blir en riktigt fet lång dag med mycket kunder. Eftersom att jag har 180 i timmen så gör det ingenting att jobba uppåt en 9-11 timmar. Och eftersom att det är väldigt mycket gubbar så gör det ingenting att flirta lite grann och servera ännu mera öl. Fredagskvälls dricksen hamnade på 500:- WEEHA! Blivit erbjuden att jobba på nyårsafton. Det känns lite sådär, jag vet inte än. Det som lockar är som sagt alla fulla gubbar som ger dricks... Mja. What should I do?

första heldagen på jobbet.

jag har haft världens bästa dag. jag trivs verkligen i oslo och mitt jobb är bäst i hela världen. är nu inte lika ensam längre, jag har min svenska arbetskollega Karin att luta mig mot, hon fungerar mest som instruktör och tolk, kanon! så, världens bästa dag över går snabbt till sämsta dag när jag kommer hem och är lycklig så är huset tomt. GREJT! inte alls. jag vill inte komma hem till ett tomt hus, jag vill komma hem till ett hus av folk där jag kan berätta om min braiga dag. men inte då. suck och stön. skit andreas! mmmm, jag vet att du kommer läsa det här. men där fick du!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jag är arg. men lite glad också. för jag ska jobba nu fredag, lördag, söndag, måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag, söndag and so on and so on. det kommer att kittla dödsskönt i kistan (på mitt konto)

nu ska jag gå och göra ingenting, tingeling. hej!

och btw. om du vill gå i mina fotspår kan du alltid göra de. vi behöver en till servitris på jobbet nu.

heja emem gott humör!

Jag är en flink servitris. Det fick jag höra på jobbet idag. (observera jobbet!) Jag tog tuben till Vinderen astidigt imorse, sisodär halv tio. Det är astidigt för en sådan som mig, arbetslös och eländig. Jag trodde att jag skulle på arbetsintervju och var ganska sådär på hugget. Men när jag kommer dit säger min chef (observera chef!) till mig såhär; "Jag tyckte att du lät så trevlig och allert på telefon så jag tänkte att vi skiter i intervjun och så får du börja med det samma". Då var't jag inte så på hugget längre. JOBBA? JAG? Jo, ioförsig har jag ju sökt jobbet. Men aldrig trott att jag skulle få det. Jag hatar att jobba. Jag vill vara arbetslös. MEN (nu kommer MEN:net.) Hon berättade lönen. Då kände jag att hugget kom tillbaka igen. Kanske kan jobba lite då... bara liiite.

Sen sa en kund till mig när jag serverade mat att jag var flink. Då var jag tvungen och ursäkta mig och frågade vad det var. Snubben tyckte jag var go. Jovisst, ett riktigt litet gosedjur är jag.

Och till dig som inte förstod någonting; Jag jobbar alltså som servitis på Jeppes Restaurang (en flott sådan) och om du tror att det är svårt att vara servitris i sverige, ja, då ska du bara försöka vara det i norge.

passiv knarkare, det är vad jag är.

men jag antar att det inte är helt mitt fel, det är ju så att jag är passivrökare av både maja och hasch. det är alla normän och norkvinnor. för alla röker sånt här, i varje vrå. därför har jag skämt ut mig just tack vare dem, jag är passiv rökare.

iallafall. hur jag skämt ut mig? jo. min mobil ringer och jag svarar, och jag hör en kvinnoröst, med världens grovaste norska och hon säger att hon ringer ifrån... ja, jag har ingen aning. jag har fått jobb på ett ställe som jag har ingen aning om vart det är. vad pinsamt. jag frågar om adressen för jag tänker att då kanske jag kommer på vad det är för jobb. och hon säger någonting som låter som slem gatan. så ja, jag får väl leta upp någon slemgata imorgon klockan 10 då. ush så pinsamt.

tack alla himla majahaschare för att ni sabbar min hjärna och mina trummhinnor och mitt försök till att förstå norska!

jag trodde jag skulle dö

när andreas kläcker:
-här ligger jag i sängen... ensam... tyst som en kråka... som sitter på sängkanten... och gråter... sitt eget blod...de enda jag begär...är passionerade kyssar.

Ungefär såhär tycker andreas att jag låter när jag gnäller om lite kärlek och pussar. Han är allt bra tokig! För han tycker tydligen att det räcker med att jag bara säger "kom hit och köss mäj göbbe". Men jag är för djup av mig att säga en sån simpel mening.

nyinflyttad osv.

jag är en liten flicka i en stor stad. jag tyckte att jag var stor, men jag är en lögnare. jag känner noll, sero, none här. så jag umgås mest med molgan. men vad har jag att grina över, jag har bara bott här i en dag. åh vad jag är mesig! iallafall så har jag mest dolat hela dagen så jag tänkte slänga in lite bilder här och visa den nya lyan. nu äre ju såhär va att man får tager det man hager hemifrån så det blev såhär:



vår dörr, den är fränast! (observera att den är lika äkta som en äkta gucciväska. andreas har snott den på en av lill-babs "konsärer" eller vad man ska kalla de)



Här är vår hall (jag har gjort garderoben själv, kalas vad jag är bra!


 
Ja, och här har ni rummet, det är mycket mysigare än vad det ser ut.
och som ni ser, mina gardiner blev visst lite för korta, obäddad säng, fyllt en hel tvättpåse på en dag, typiskt!
och på sista bilden, en provisorisk soffa, det får duga sålänge tills vi hittar något annat.


ni får komma och hälsa på.
xoxo

kalasbra

Världens starkaste man kommer in i mitt rum, han är så stor att han knappt får plats "Ska jag knäcka rätt ryggen på dig?". Då skulle jag bli glad. För nu har jag lagt hela mitt rum i lådor och resväskor och jag har ont i min stackars lilla beniga rygg. Om du är bra på massage, kan jag komma och hämta dig med bilen. (observera, BILEN!)
Min stora vita byrå står och gapar och glor på mig. För den har ingenting att tugga på längre. Tom på kläder, strumpor, trosor och annat skoj som jag har gömt där under åren vi haft tillsammans. Åh. Jag är så kalasbra! Kalasbra på att flytta.


Här är jag när jag är fånge_167.
MYCKET NÖJE!
image156

xoxo

tuff tuff tuff tuuut. här kommer jag!

Idag är jag jätte glad. Jag, Malin och Johan har åkt bil hela dagen. För jag har tagit körkort, hurra hurra för mig! Och på söndag flyttar jag hemifrån, jisses. Jag är stor flicka nu, körkort, hemifrånflyttad, snart iallafall. Jag flyttar till Oschlo till en söt lägenhet med högt till tak, stora fönster som man kan sitta och dricka varm oboy i. Och vart ligger den? På Karl Johan såklart. Jag välkomnar dig hem till mig på en kopp oboy. Hejdå Sverige.
Hejdå
Malin. Vad ska jag göra utan dig? :(



xoxo